Atenea ...

Nosaltres hem elegit el mite de Atena amb la jove Aracne, que comença amb el naixement de Atena i amb Zeus.

Zeus sembla improbable que mai s’hagués avorrit, ja que sempre anava darrere d’alguna nimfa o fins i tot alguna mortal, encara que Hera, era la seva esposa. Metis, també va ser núvia seva... després d’una llarga i difícil festeig

Zeus-Vine ací mortal, no t’escapes!
-D’eixam Zeus!!!
Metis es casà amb Zeus, però abans ella es va convertir en peix i jo la vaig copiar, després es va convertir en àguila i també la vaig seguir fins que la vaig atrapar i em vaig casar amb ella.

Zeus-Vaig a consultar.li a l’Oracle si serà un nen o una nena.

Oracle – Oh poderós Zeus, el primer nen de Metis serà una nena molt talentosa, bonica i molt ven dotada. Ara bé, si es queda una segona vegada prenyada serà un nen que farà el mateix que vas fer tú amb el teu pare (Cronos) et destronarà.
Zeus-Doncs vaig a acabar amb aquesta amenaça.

Mentre Zeus i Metis passetgaven pels paissatges a Libia, Zeus la va fer acostar i mentres aquesta esperava una carícia li va vorer la cara que Zeus li va posar i antes de mentjar-e-la aquesta va dir:

-Estàs boig?
Zeus-Vaig a menjar-te per a que ningú em destrone. Glup, glup.Ja mai em destronarà ningú.

Zeus-Quin mal de cap que tinc!
Metis havia desaparegut, però li havia deixat un mal de cap al que cap dels remeis no el curava, Aixa que va cridar a Hefest, el déu ferrer, que li va ficar una destralada al cap, de la que va eixir...

Zeus-¡Ostres si es la filla de Metis, la que anava a parir! ¡Que bonica i que preciosa és¡

Atena era deessa de la Guerra i era molt inteligent, feia les seues guerres amb estrategia a diferència de la de Ares que es basava en la seua fúria. Atena va ser una dona molt bonica i com havia predit l’oracle molt tanlentosa. Va ensenyar als homens a tocar la trompeta, el tambor i a fil.lar i teixir. Va ser la primera que va teixir i fil.lar i per aquest motiu va ser molt beneida. Aunque li agradaba la guerra Atena no era belicosa. Atena va ajudar a molts guerrers en les seues batalles com a Aquiles, Ulises o Perseo. Al igual que Artemis, Atena va decidir mantenir la seua virginitat a pesar de que tenia molts pretendents fins i tot Deus.

Hi havia una noia, anomenada Aracne, que vivia a Lídia, terra famosa pels seus teixidors i el color porpra que empraven. Aracne encara que no tenia més de 17 anys era ràpida, neta i la millor teixidora que n’hi havia.

Va haver un cas que va mostrar la debilitat de la Deessa… la debilitat a una rival i a que la superara en algo. La seua gelosia es va notar amb el cas de la jove Aracne i el seu tapís.

Gent-¡Ostres quin tapís més bonic, ha sigut gràcies a la deessa Atena!
-Ni Atena pot imitar-me. Sí, ella em va enseyar, però haches tapís fins i tot el dèus l’envejaràn.
(Aracne al vore la deessa s’agenollà)
Atena-Aixecat nena i ensenyam el que has fet!!
(al vore la seva obra d’art, ja que el tapís era preciós... la seva ira i gelosia la va guanyar i el trencà. A continuació la mirà i li digué)

Seguix teixin, els teus fils seran mes fins i mes delicats, seguix teixin i sols uns pocs podran fixarse en el que has fet, ara ningu el comparar amb un Deu (i la transformà en aranya)

Atena… te dos histories de com li va arribar aquest nom. Tot comença amb un entrenament on els dixaven usar armes petites pero realistes. En un d’aquest entrenaments es va esdevenir tragicament.

A la primera, estaven Atena i el seu amic Pal.las lluitant com si eren guerres, amb armes de veritat, aleshores es posaren en guardia, Atena va veure lòportunitat i atacà, Pal.las le’squivà, però a la segona volta no pogué amb tan mala sort que el va matar. Atena com que volia molt al seu amic li posà eixe nom.

La segona tracta de que Atena se’n va a Lídia amb el seu germanastre Pal·las i son pare.Mentre jugaven a fer guerres, com Atena era la preferida de Zeus, va veure que Pal·las anava a atacar-la, es va girar i el va matar a l’instant.